About

Schermafbeelding 2014-01-27 om 14.02.26

An & Tom voor onbepaalde tijd op reis?

Om dit te snappen dien je onze voorgeschiedenis te kennen. Enkele belangrijke feiten gaan vooraf aan deze reis. Begonnen als collega’s, vrienden geworden en op een dag sloeg de vonk over. De professionele ‘tandem’ An & Tom werd plotseling een privé-tandem (voor zover je tandems kan opdelen). We hebben altijd bijzonder goed met elkaar kunnen opschieten en wellicht waren wij de enigen die echt verrast waren toen die bewuste vonk oversloeg 😉 .

Nu goed, het is niet omdat je plots een koppel wordt dat je hals-over-kop op wereldreis vertrekt. Daar was nog wat extra voor nodig, namelijk een gebrek aan energie. De laatste professionele jaren waren erg intensief met een hectisch leven als gevolg. Die zogenaamde ‘rat race’ werd ons op een gegeven moment te veel en we wilden daar bewust even uitstappen. Niet evident als je allebei verantwoordelijke jobs hebt. Maar niet evident betekent niet ‘onmogelijk’. En dus hebben we allebei besloten om te stoppen met onze jobs en om de tijd te nemen om onze batterijen op te laden. Je zou het kunnen samenvatten met de stelling dat de ‘professionele tandem harder en langer gereden heeft dan dat de benen aankonden’ 😉 (geen zorgen, dit is echt de laatste keer dat we het woord tandem zullen gebruiken).

Tel daar nog onze reismicrobe bij en dan zal je zelf wel de linken kunnen leggen naar het ‘waarom’ van dit plan. Het eerste deel van onze reis was gepland. We zouden naar Sint-Petersburg vliegen om vandaar de Transmongolische trein te nemen. Zowel in Siberië als Mongolië zouden we er een aantal dagen uitspringen voor een trekking om daarna in Peking te eindigen. Volgende bestemmingen zouden dan Fiji en Nieuw-Zeeland worden. Via Sydney kwamen we dan op 19 december in Indonesië aan en vanaf daar ‘zouden we wel zien’. Dat laatste is meteen het motto van onze trip en daarom hebben we gekozen voor de naam van deze website ‘not in a hurry’. We zijn absoluut niet gehaast en als ons budget het zou trekken, zijn we nog lang niet thuis 😉 Wij wensen jullie in ieder geval veel leesplezier en laat gerust iets van jullie horen…

“The world is a book and those who do not travel read only one page.” 

Schermafbeelding 2014-01-27 om 14.02.54

Hoe werkt deze website?

We hopen eigenlijk dat deze vraag zichzelf beantwoordt. We hebben deze blog zodanig proberen op te stellen dat alles zichzelf zou uitwijzen. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan en vandaar dit artikel. Centraal in de blog is de homepage. Vanuit deze pagina zou je snel naar de andere onderdelen moeten kunnen. Op de homepage zie je de laatste 10 berichten die we geschreven hebben. Per bericht zie je een foto, een titel en de categorie. Die eerste twee spreken voor zich. De categorie gaat over het soort bericht. Ofwel heet het ‘blogbericht‘ en dan is een beschrijving van een stuk reis (bv. een land of stad), ofwel noemen we het ‘indrukken‘. Dat kan gaan om een indruk van een land, een gebeurtenis, een attractie. Noem maar op. Als je op één van die berichten klikt, krijg je een nieuwe pagina met het ganse verhaal en een aantal foto’s. Op elk van deze foto’s kan je klikken en dan verschijnt er een fotogallerij. Op de meeste van die pagina’s zal je onderaan een link vinden naar de ganse fotogallerij van die specifieke plaats/regio (via FLICKR).

Links op deze pagina’s zie je ‘Gerelateerde berichten‘. Dat zijn verhalen die we geschreven hebben en die (meestal in hetzelfde land) met elkaar te maken hebben. Rechts van die pagina’s zie je twee zaken. ‘Our pictures on FLICKR‘ is een link naar alle onze foto’s, verdeeld per gebeurtenis. Daaronder zie je de ‘meest recente berichten‘. Dat zijn de 5 laatst geposte verhalen die we geschreven hebben.

Via de homepage kan je naar de andere onderdelen gaan via de balk bovenaan. Het eerste ‘About‘ hoef ik je niet uit te leggen gezien je het al gevonden hebt 😉 . Daarnaast vind je een link naar de pagina ‘Map & pictures‘. Hier kan je ons via een interactieve wereldkaart volgen en zien waar we allemaal al geweest zijn tijdens deze trip. En je vindt er ook een link naar al onze foto’s op de fotoblog FLICKR, verdeeld per fotoset (wat meestal gelijk staat met een bepaald land of een specifieke regio).

Tenslotte vind je onder elke pagina nog drie zaken. Links een ‘archief‘ van onze verhalen, verdeeld per maand. Daarnaast onze ‘bestemmingen‘. Als je hier op één van de landen drukt, krijg je een overzicht van alles wat we daarover geschreven hebben. En helemaal rechts een aantal ‘statistieken‘ over deze website (o.a. het aantal bezoekers per dag, maand, …).