Afscheidsfeestje in de Kempen

Afscheid nemen, het is en blijft een vies woord, ook al was het in ons geval een proces van bijna 2 maanden met allerhande afscheidsdrinks- en –etentjes. Hopelijk kan het exotische fruit van de komende maanden de extra kilo’s doen verdampen. Wat mij betreft (Tom), is er toch één heel bijzonder afscheidsfeestje dat ik nog graag even vermeld. Vorige week vrijdag zou ik met een hele hoop vrienden een ‘letste’ gaan drinken in een lokale kroeg. Alles was geregeld en toen ik om half acht ’s avonds rustig aan het wachten was bij mijn ouders op een taxi, werd ik verrast door hard gebonk op de rolluiken. Ik keek uit het raam, zag geen auto staan en gezien ik alleen was, ben ik via de voordeur langs achteren gegaan om te kijken vanwaar dat geluid kwam.

Op dat moment werd ik ‘overvallen’ door 6 ‘New Kids Turbo-figuren’, het woord marginaal is dit geval een understatement. Doordat hun kostuums zo levensecht waren, duurde het een tijd vooraleer ik ze herkende. Nu goed, in een vorig professioneel leven, heb ik geleerd om tijdens een overval te doen wat de overvallers vragen. In dit geval betekende dit dat ik mezelf mocht omkleden tot een ‘prins bal marginal’, tenzij jullie een andere beschrijving zouden hebben voor iemand met witte sokken in sandalen, een driekwartbroek van Diadora én een mouwloos fluo groen Hawaï T-shirt ;-).

Ik werd geblinddoekt en verplicht om een bestelwagen in te stappen. Zittend op een plastiek stoeltje hebben de 6 New Kids Turbo’s me dan gedurende 45 minuten doorheen allerlei soorten veldwegen meegenomen om uiteindelijk in het dorp verder (sic) te doen uitstappen. Blijkbaar hadden ze een ‘fout’ verrassingsfeestje georganiseerd. De lokale voetbalkantine van FC De Ware Vrienden deed dienst als marginale danszone en het bier van de maand was uiteraard Karlsquelle (dat eigenlijk best lekker was :-)). Ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat de muziek en inkleding assorti waren met het thema. Tot in de vroege uurtjes werd goede muziek afgewisseld met bijzonder ‘foute schijven’. Een beter afscheid kan een mens niet inbeelden ;-).

Onderstaande twee foto’s geven een goede impressie 😉.